Read Time:56 Second

Nakon što su u trećem kolu Europa Cupa HŽRK “Grude” savladale Podgorićki Rudar, danas su rukometašice Gruda, aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine, saznale protivnika u osmini finala ovog Evropskog takmičenja. Voljom žrijeba, Gruđanke će putovati u Španiju gdje će snage odmjeriti sa ekipom Rocasa Gran Canaria.
Rocasa Gran Canaria trenutno nastupa u grupi B prve španjolske divizije za rukometašice. Nakon šest odigranih utakmica trenutno dijeli prvo mjesto za ekipom KH-7.

Danas je u Beču, u sjedištu Evropske rukometne federacije održano žrijebanje parova trećeg kola Europa Cupa u kojem će i Bosna i Hercegovina imati svoje predstavnike.
Voljom žrijeba odlučeno je da će ekipa Gračanice snage odmjeriti sa izraelskim Holon Yuvalim HC, dok će Borac putovati na Kosovo, gdje će snage odmjeriti sa KH Besa Famgas.
Kosovski KH Besa Famgas za koji nastupa i naš Nikola Prce u drugom kolu izbacio je RK Bosna iz Visokog. U redovima Holon Yuvalim HC nastupa Haseljić Mirza koji je nekada nastupao za RK Borac i RK Vogošću.

Prvi susreti trećeg kola Europa Cupa na rasporedu su 12. i 13. decembra, dok će se uzvrati odigrati sedam dana kasnije.

About Post Author

admin

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Analiza i pregled Kontrola od 1 do 8 kola (S,J) i 7 kola (Ž) PLF BiH – SSK
pixabay Next post Arijana Vojić na Evropskom rukometnom prvenstvu
Close