Read Time:59 Second

Evropska rukometna federacija (EHF) je i zvanično potvrdila da će se planirano Evropsko rukometno prvenstvo za rukometašice ipak odigrati. EHF se suočio sa problemom otkazivanja domaćinstva od strane Norveške koja je zajedno sa Danskom trebala ugostiti ovogodišnju smotru najboljih ženskih reprezentacija starog kontinenta.

Ipak, nekon nekoliko dana pregovora, EHF i Danska rukometna federacija dogovorile su da cjelokupno domaćinstvo preuzme Danska.

Evropsko rukometno prvenstvo odigrat će se od 3. do 20. decembra 2020. godine a gradovi domaćini su Herning i Kolding.

Ove godine učešće će uzeti šesnaest reprezentacija razvrstanih u četiri grupe. Sve reprezentacije iz regiona izborile su nastup osim Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina i ove godine će imati svoje predstavnike ali kao i mnogih godina do sada samo u vidu službenih lica. Već ranije smo pisali da će pravdu na ovom prvenstvu dijeliti banjalučanke Tatjana Praštalo i Vesna Balvan.
Osim Tatjane i Vesne ulogu kontrolora suđenja imat će i Arijana Vojić. Posljednjih godina niti jedno veliko tamičenje ne protiče bez Arijane, pa tako je Arijana prošle godine bila nominovana za finalni susret  Svjetskog rukometnog prvenstva koje je odigrano u Japanu.

Našim članu želimo mnogo uspjeha na predstojećem Evropskom rukometnom prvenstvu, kao i Tatjani i Vesni.

About Post Author

admin

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Naši klubovi saznali nove protivnike u daljem natjecanju u Evropi
Next post Danas počinje Evropsko rukometno prvenstvo za žene, prijenosi na BHRT HD
Close