Read Time:50 Second

Bosna i Hercegovina ulazi u svoje treće veliko takmičenje u svojoj historiji nakon učešća na IHF Svjetskom prvenstvu za muškarce 2015. i EHF EURO 2020.

Predvođeni glavnim trenerom Ivicom Obrvanom, ‘Zmajevi’ su se plasirali na svoj drugi EHF EURO kao jedan od četiri najbolje rangirana trećeplasirana tima, nakon što su pobijedili u dvije od šest mečeva u grupi 2. Presudan rezultat je bila pobjeda 27:21 Austrija, debitantska utakmica Obrvana kao selektora.

U timu su iskusni igrači poput golmana Benjamina Burića, rekordera svih vremena Nikole Prce i Vladimira Vranješa. Kombiniraju se s mladim talentima i igračima iz domaće lige i polažu velike nade nakon što su završili na 23. mjestu na EHF EURO 2020.

Obrvan je preuzeo kormilo u februaru 2021. godine usred kvalifikacija za takmičenje i stigao do željenog cilja. Zajedno sa svojim pomoćnicima pokušat će dovesti Bosnu i Hercegovinu do najboljeg rezultata do sada.

Igrajući u grupi E zajedno sa Španijom, Švedskom i Češkom, Bosna se nada barem jednoj pobjedi uz borbenost u svakom meču.

About Post Author

admin

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Nastavak takmičnja Prve lige FBiH
Next post Pravilnik o napredovanju 30.01.2022.
Close