Read Time:1 Minute, 53 Second

Nakon 24 godine zajedničkog suđenja, jedan od najboljih sudijskih parova u Evropi, Mads Hansen i Martin Gjeding odlučili su da više neće suditi zajedno. Ovaj sudijski par sudio je skoro sve najvažnije međunarodne utakmice, ali sada je vrijeme za traženje novih izazova.

Već neko vrijeme Hansen i Gjeding su najbolji sudijski par u Evropi. U sudijskoj eliti su od davne 2002. godine kada su postali EHF sudije a dvije godine poslije, 2004. godine i IHF sudije.
I Martin i ja još uvijek želimo biti vrhunski suci u svijetu. Želimo pripadati grupi sudaca kojoj teško možemo pripadati ako se ne razvijamo. Zbog toga sam se morao povući iz saradnje sa Martinom. Imali smo dogovor da ćemo prekinuti kada ne budemo sudili velike mečeve. Bila je to teška odluka za mene. Ne znam kako će izgledati nastavak moje sudijske karijere ali još uvijek imam velike ambicije te se nadam da mogu oživjeti u novoj saradnji“ istakao je Mads Hansen, te dodaje:

Svo svoje slobodno vrijeme, više od polovine života provodio sam sa Martinom. Zajedno smo putovali u gotovo 50 zemlaja i zajedno smo doživjeli najveća rukometna prvenstva. Jedini smo danski sudijski par koji je sudio finale Evropskog i Svjetskog prvenstva i za muškarce i žene. Izgradili smo jedinstveno prijateljstvo, a Martin je bio jedan od onih koji me je najviše podržavao tokom moje borbe sa rakom. S druge strane moje bolesti postigli smo nekoliko najvećih rezultata zajedno, za što dugujem veliku zahvalnost Martinu“ kaže Mads Hansen.

Ovu odluku Mada Hansena poštuje i njegov kolega Martin Gjeding, koji se takođe osjeća spremnim za nove izazove.
U potpunosti poštujem Madsovu odluku. Oduvijek je bio dogovor da ako nismo dovoljno napredovali kao sudijski par da sudimo vrhunske mečeve da ćemo tražiti druge mogućnosti. Imali smo prelijepa iskustva širom svijeta. Sudili smo sva velika finala osim Olimpijskih igara. Dopunjavali smo se i naše razlike su bili naša snaga“ kaže Martin Gjeding te nastavlja:

„Poput Madsa i ja se nadam da ću u novoj saradnji nastaviti graditi nešto novo. Osvrćući se unazad,  nevjerovatno sam ponosan na sva naša velika finala. Sa druge strane  osječam se spremno kao sudija i siguran sam da ću se i dalje razvijati i dokazivati da sam među najboljim rukometnim sucima na svijetu“ zaključio je Martin Gjeding.

Izvor:Svijet rukometa

About Post Author

admin

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Iz RK Čelik žele da se nastavi prvenstvo
Next post Jedna sjednica UO RS BiH je propala,da li će i druga?
Close