Read Time:52 Second

EHF-ov Tehnički odbor za suđenje (TRC) objavio je smjernice za suđenje na takmičenjima mlađih starosnih kategorija za žene i muškarce koji će se održati ovog ljeta.

Smjernice su relevantne za sva juniorska takmičenja EHF-a, kao i tokom ove godine za federacije članice EHF-a, a može im se pristupiti putem posebno pripremljene video platforme.

Članovi EHF TRC-a izabrali su niz video klipova iz ovosezonske EHF Lige šampiona za žene i muškarce plus iz Ženskog EHF EURO 2020 kako bi prikazali smjernice za suđenje u sedam ključnih oblasti: sedmerci, prekršaj u napadu, pasivna igra, igra pivota, progresivno kažnjavanje, posebne situacije i igra krila.

EHF-ovi sudijski stručnjaci pružili su svoje savjete i mišljenja o svakom klipu kako bi pomogli svima da razumiju situacije prikazane u video klipovima.

Svi video klipovi su  prikazani samo u obrazovne svrhe – pogrešne odluke ili postupci ne bi trebalo smatrati ličnom kritikom bilo koje osobe koja se pojavljuje u klipovima. Da biste pogledali sve klipove, kliknite ovde.

https://members.ehf.eu/teaching_materials/MASTER-EHF-TM2021/index.html

About Post Author

admin

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post U mostaru izvršeno izvlačenje parova sezona 21/22
Next post Danas počinje European Championship Women 19 2021, a koje se igra u Sloveniji
Close