Read Time:1 Minute, 12 Second

Danas je održana nova sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, na kojoj su konačno riješeni problemi vezani za početak nove sezone rukometne Premijer lige u Bosni i Hercegovini.

Donesen je niz odluka kojim se rješavanju sporni problemi oko početka nove sezone Premijer lige.

Nova sezona Premijer lige BiH za rukometaše počinje 7.10.2020. godine a van snage je stavljena odluka Upravnog odbora RSBiH od 9.9.2019. godine kojom je definisan način popunjavanja Premijer lige na kraju ove sezone.

Na kraju naredne sezone 2020/2021, Premijer ligu u muškoj konkurenciji napuštaju tri kluba, a u Premijer ligu ulaze dva prvaka iz prvih liga FBiH i jedan iz Republike Srpske.

Naloženo je komesarima takmičenja da usklade propozicije takmičenja u roku od 48 sati, te da iste dostave klubovima.

Premijer liga za rukometašice se nastavlja prema ranije utvrđenom rasporedu, a neodigrane utakmice prvog kola Premijer lige za rukometašice odigrat će se u prvoj EHF sedmici, bez kažnjavanja klubova iz Republike Srpske koji su bojkotovali početak nove sezone.

Rukometni savez Bosne i Hercegovine refundirat će troškove koje su imale ekipe ŽRK Krivaja i HŽRK Grude zbog nedolaska ekipa ŽRK Borac i ŽRK Mira na utakmice prvog kola.

Službena lica, sudije i delegati neće snositi sankcije zbog otkazivanja utakmica prvog kola Premijer lige BiH za rukometašice.

Klubovi imaju pravo izuzeća službenih lica (sudije i delegati) u skladu sa Propozicijama takmičenja za sezonu 20/21 najkasnije do petka 02.10.2020. godine.

About Post Author

admin

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
shutterstock Previous post Liste sudija i kontrolora Premijer i Prve lige FBiH
pixabay Next post Konačna lista sudija i kontrolora nakon održanog popravnog u Zenici
Close