Read Time:1 Minute, 40 Second

Međunarodna rukometna federacija objavila je nominacije sudija za predstojeće Svjetsko rukometno prvenstvo koje će se odigrati u januaru mjesecu ove godine u Poljskoj i Švedskoj. Na listi se nalazi i naš najbolji sudijski par, braća, Amar i Dino Konjičanin.

Amar i Dino u posljednje vrijeme uživaju veliko povjerenje Međunarodne rukometne federacije. Pravdu su dijelili na posljednjem Svjetskom rukometnom prvenstvu za rukometašice gdje su na kraju sudili i utakmicu za treće mjesto.

Nakon toga sudili su i na prvenstvu Južne i Centralne Amerike koje je odigrano u januaru ove godine u Brazilu. Amar i Dino redovni su sudionici na utakmicama EHF Lige prvaka, a sudili su i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koje su održane prošle godine u Tokiju.

Svjetsko rukometno prvenstvo odigrat će se u januaru naredne godine u periodu od 11. do 29. januara. Na prvenstvu učestvuju 32 reprezentacije koje su raspoređene u osam grupa. Gradovi domaćini su Kraków, Gdańsk, Katowice, Płock, Stockholm, Malmö, Gothenburg, Jönköping i Kristianstad.

Našim momcima želimo mnogo sreće i da na što je moguće bolji način predstave našu domovinu.

Danas imamo samo lijepe vijesti za ljubitelje rukometa u Bosni i Hercegovine. Za to su se pobrinuli braća Konjičanin i Arijana Vojić. Nakon što je potvrđena nominacija sudijskog para Amara i Dine Konjičanina iz Visokog koji će pravdu dijeliti na narednom Svjetskom rukometnom prvenstvu, nešto kasnije stigla je i vijest da će kao kontrolor suđenja na istom prvenstvu biti i naša Arijana Vojić iz Bihaća.

Nakon što završi svoje obaveze na Evropskom rukometnom prvenstvu gdje je trenutno angažovana kao kontrolor suđenja, Arijana će put Poljske i Švedske.

Arijana Vojić već nekoliko posljednjih godina uspješno obavlja funkciju IHF/EHF delegata i redovan je učesnik gotovo svih velikih takmičenja.

Olimpijske igre, finale Svjetskog rukometnog prvenstva za rukometašice, finale EHF Lige prvaka, finale Evropa Lige samo su neki od događaja na kojima je učestvovala Arijana.

Stoga ne sumnjamo da će Arijana i na predstojećem Svjetskom rukometnom prvenstvu za rukometaše koje je na rasporedu u januaru naredne godine, obaviti odličan posao.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post IN MEMORIAM: Semir Demirović
Next post Sretan dan državnosti
Close