Read Time:1 Minute, 13 Second

Međunarodna rukometna federacija IHF objavila je plan mjera protiv širenja Covid-19 a pred nadolazeće Svjetsko rukometno prvenstvo za rukometašice koje će se odigrati u Španiji u periodu od 1. do 19. decembra.

Glavni prioritet Međunarodne rukometne federacije je uvijek bio i ostaje zdravlje svih sportista i svih sudionika uključenih u IHF događaje. Stoga je IHF odobrio sveobuhvatan i detaljan plan sigurnosti za sve sudionike koji učestvuju na 25. IHF Svjetskom prvenstvu za žene koje će se održati u Španiji.

Rukomet je od početka 2020. godine u velikoj meri pogođen pandemijom COVID-19, ali IHF je dokazao da se uz stroge protokole međunarodna takmičenja i dalje mogu uspešno održavati, što je pokazano i na 27. Svetskom prvenstvu za muškarce u Egiptu u januaru 2021. godine.

Situacija oko COVID-19 se stalno razvija i uprkos uvođenju vakcina širom sveta, ne može se garantovati okruženje bez infekcije, bez obzira na uslove. Međutim, glavni cilj IHF-a je provođenje plana koji ima za cilj organizaciju Španije 2021. u zdravom i sigurnom okruženju.

Prema tome IHF je donio odluku da svi učenici, počev od timova, službenih osoba, IHF tehničkog osoblja, pa sve do IHF partnera i drugih moraju biti vakcinisani.

Takođe, svi akreditovani mediji takođe moraju biti vakcinisani.

Iste mjere očekuju se i na narednom Evropskom rukometnom prvenstvu koje će se odigrati u Mađarskoj i Slovačkoj početkom naredne godine. Evropska rukometna federacija još uvijek nije donijela ovakvu odluku, ali očekuje se da će EHF slijediti instrukcije IHF-a.

About Post Author

admin

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 30 sekunda utakmice….
Next post Velika čast za Udruženje rukometnih sudija Sarajevo i za Bosnu i Hercegovinu
Close