Read Time:1 Minute, 16 Second

U velikom amfiteatru KC Altindag-Visoko održana je promocija monografije, autora Zdenka Antovića, u znak sjećanja na veliku ljudsku i sportsku legendu, Edhema Edu Sirču, koji nas je iznenada napustio 28. oktobra prošle godine.

Događaju koji je organizovan u sklopu obilježavanja Dana grada Visokog je prisustvoavao veliki broj članova porodice, Edinih saigrača, trenera, saradnika, prijatelja, poznanika i sugrađana koji nisu krili emocije prisjećajući se Edinog života i veličanstvene karijere.

Promotori knjige su bili jedan od najboljih rukometnih golmana svih vremena Abas Arslanagić, fra Stjepan Lovrić i Damir Delić Đuljić koji su naglasili kako je Edhem Sirčo bio jedan od najboljih, najomiljenijih i najtrofejnijih rukometaša u historiji Visokog i cijele BiH,  a istaknuta je i njegova zapažena reprezentativna te internacionalna karijera, zahvaljujući kojoj je stekao mnogobrojne prijatelje na cijeloj planeti, koji su nakon Edine prerane smrti ostali rastuženi i šokirani, ali iznad svega ponosni na činjenicu da su ga poznavali kako na rukometnom terenu, tako i van njega.

Evocirajući uspomene na vremena iz bliže i dalje prošlosti, promotori i autor monografije su podsjetili prisutne na zlatna rukometna trofejna vremena u kojima je Edino ime zauvijek ugravirano najsjajnijim slovima te ilustrovano zvijezdom koja se nikada neće ugasiti.

Poručili su da će, zahvaljujući između ostalog i tek promovisanoj monografiji, koja je sublimirala sve najvažnije aspekte profesionalnog i privatnog života, naš Edo zauvijek ostati u srcu i mislima kao jedan od najplemenitijih ljudi kojega su krasile najpozitivnije iskonske vrijednosti koje uvijek spajaju ljude te donose mir, sreću i toplinu.

Piše: Slaven Mirković/ RTV Visoko

About Post Author

admin

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Odluka za polaganje za državnu kategoriju
pixabay Next post Obavijest – Seminar Prve lige FBiH 2021/2022
Close