Read Time:2 Minute, 3 Second

Upravljanje produktivnošću i troškovima je imperativ današnjeg poslovanja, a jedna od metoda je automatizacija poslovnih procesa.
Najvažniji koraci automatizacije poslovnih procesa su definiranje opsega – gdje je početak, a gdje kraj procesa, te definiranje njegovog toka, odnosno radnji koje se odvijaju između početka i kraja procesa. Na taj način moguće je detektirati postojeće i potencijalne zastoje te greške ili nedostatke u procesu.

BP_URS

Ispravnom detekcijom zastoja i nedostataka te automatizacijom koraka postiže se povećana učinkovitost izvođenog procesa, smanjuje se mogućnost grešaka i propusta, smanjuje se utrošak vremena izvođenja procesa što sve vodi većoj produktivnosti.
Usluga automatizacije poslovnih procesa podrazumijeva dokumentiranje automatiziranog procesa po koracima, fazama, ulogama i vezama između pojedinih dijelova.

BP_URS

Prednost automatizacije poslovnih procesa jest u tome što se proces odvija pod nadzorom pa se performase procesa mogu pratiti i mjeriti, kao i sve greške ili zastoji, što upravljenje takvim procesima čini kvalitetnijim, jednostavnijim i bržim.
Kvalitetnijim upravljanjem pojedinačnih poslovnih procesa poboljašvaju se performasne i rezultat pojedinih odjela i na kraju cijele organizacije.

Samim tim danas je puštena desktop aplikacija BP_SPORT koja će automatski slati na vaše email adrese mjesečne obračune za naplatu taksi prema udruženju. Email adresa s koje će vam dolaziti navedeni obračuni je urs.sarajevo@gmail.com pod naslovom Obavijest Takse URS SARAJEVO. Navedena obavijest je automatski generisana iz sistema i na istu nije potrebno odgovarati. Za bilo koji vid pomoci i/ili nejasnoća stojimo na raspolaganju na poznati e mail info@ursbih.ba.
U navedenoj E-mail poruci sistem će Vam isporučiti u kojem kolu ste sudili bili kontrolor, utakmica i iznos takse kao i ID ZA UPLATU po kojem će biti potrebno izvršiti uplatu kako bi sistem mogao po prijemu Izvoda adekvatno rasknjižiti uplate.
Također sistem će služiti i za brojać utakmica po sudiji/kontroloru kao i mogućnost brzeg i jednostavnijeg pregleda utakmica,sortiranje ocjena od najveće prema najmanjoj i obratno, automatski izračun prosjeka ocjena i kompletnu ostalu evidenciju naših članova, kao i još mnogo drugih prednosti koje sistem moze da ponudi u ovom trenutku.

U nastavku vam dostavljamo primjer maila:

Napomena: Navedeni E-mail je moguce da će vam se na početku prikazati ili u vašem INBOX-u ili u SPAMU/JUNK-u. U slucaju da je pojavi u SPAM/JUNK-u potrebno je da isti označite da nije SPAM kako bi vam idući mail dolazio u INBOX. Sistem nakon navedenog roka automatski će vršiti slanje obavijesti prema Komesarima o ne delegiranju do izmirenja obaveza.

Primjer izgleda jedne uplatnice prilikom plaćanja.

About Post Author

admin

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Analiza i pregled Kontrola za 4 kola PLFBiH – SSK
Next post IN MEMORIAM: EDHEM SIRĆO
Close