Read Time:1 Minute, 11 Second

Poštovani sportski prijatelji,

Neprijatno smo iznenadjeni reakcijom kancelarije Rukometnog saveza RS-a , Udruženja rukometnih sudija RS-a i njenog predsjednika Borisa Šatordžije, koja je objavljena na zvaničnoj web stranici Rukometnog saveza RS, dana 31.08.2020. godine, u kojoj se između ostalog navodi da neće učestvovati na zajedničkom, seminaru sudija i kontrolora Premjer lige Bosne i Hercegovine, te da ne postoji krovna sudijska organizacija. 

Udruženje Rukometnih Sudija Bosne i Hercegovine postoji  već punih dvadesetak godina, a zajednička akta, odnosno Pravilnik o napredovanju sudija i kontrolora potpisan je od strane  tadašnjih predstavnika sudija iz reda sva tri konstitutivna naroda.

Svih tih godina navedena organizacija održava sastanke, organizuje seminare, kako zimske tako i ljetne, a svi članovi (sudije i delegati/kontrolori), s najvećeg ranga takmičenja, obavezni su prisustvovati i izvršiti testiranje fizičkih normi, kao i položiti test iz poznavanju pravila rukometne igre.

Sva napredovanja na prostoru BIH, kako sudija tako i kontrolora, počinjala su  od URS BiH, gdje su ista  usaglašavana i predlagana Upravnom odboru RS BiH, na usvajanje.

Predjsednik URS RS-a je postao medjunarodni rukometni sudija, ostvario medjunarodnu sudijsku karijeru i to sve zahvaljujući URS BiH za kojeg  danas tvrdi da ne postoji. 

Udruženje rukometnih sudija Sarajevo će nastaviti započetu praksu održavanja seminara, sa ili bez Vas, ali vas pozivamo da preispitate svoju odluku za koju smatramo da nije u duhu rukometnog sporta u BiH i vodi urušavanju Rukometnog saveza BiH.

About Post Author

admin

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post KUP BiH Javni poziv
Next post Člananire za članove URS,Sarajevo
Close