Read Time:56 Second

U rukometnim dvoranama mjesecima je vladala tišina, tek su se nedavno klubovi počeli pripremati za sezonu koja će početi za otprilike mjesec dana.

I dok čekamo na nove utakmice, daleko od samog parketa izrodila se jedna zanimljiva ideja koja bi se u neko dogledno vrijeme mogla i realizirati.

Naime, Gheorghe Bebetzos, bivši grčki sudija koji je danas član EHF-ove Komisije za rukomet na pijesku, otkrio je kako se na nedavnom simpoziciju Međunarodne rukometne federacije (IHF) razgovaralo o tome da se u rukomet uvede – treći sudija.

“Budućnost dolazi! Rukometne utakmice mogu imati tri suca umjesto dva”, objavio je Bebetzos i pojasnio razloge zbog kojih on to podržava:

“Brzina igre je u porastu, povećava se broj akcija na terenu. Eksperimentalno uvođenje tri suca može nam pomoći da spoznamo koliko bi pogrešnih odluka bilo eliminirano. Navijači, igrači, treneri, dužnosnici, svi žele pronaći načine kako poboljšati ovaj sport. Ako takva promjena može poboljšati igru za sve strane, onda nikome to neće smetati. Jednostavna je činjenica da ako više očiju prati igru, igra će postati preciznija, jasnija, a puno veći broj potencijalno problematičnih situacija može se srezati u korijenu.”

About Post Author

admin

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Obavještenje COVID-19
Next post IN MEMORIAM-Džebrail Šišić – Šile
Close