Read Time:1 Minute, 20 Second

Evropska rukometna federacija postavila je pred Rukometni savez Bosne i Hercegovine rok do 15.4.2020. godine da dostavi informaciju na koji način je predviđeno da se okonča liga U Bosni i Hercegovini.

Tim povodom održana je i telefonska sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH, kojom je predsjedavao predsjednik Slobodan Zadro a na kojoj nije postignut dogovor oko eventualnog okončanja prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Sjednica je imala jednu tačku dnevnog reda a to je donošenje odluke oko eventualnog okončanja Premijer liga u Bosni i Hercegovini, nakon čega bi bili usaglašeni načini za sprovođenje te odluke.

Predstavnici iz Republike srpske zastupali su svoj stav od ranije, a to je da se prvenstvo prekine, da se proglase prvaci RK Borac u muškoj i ŽRK Grude u ženskoj konkurenciji, te da se ispoštuju propozicije za ispadanje i popunjavanje lige, kao što je to dogovoreno pred početak prvenstva.

Što se tiće hrvatskih predstavnika, Nevenko Herceg, Zoran Trlin i David Grbavac bili su protiv nastavka prvenstva dok je Slobodan Zadro bio protiv tog mišljenja.

Od Bošnjačkih predstavnika za okončanje prvenstva su bili Halil Škaljić i Mensur Sinanović, dok su protiv bili Asim Šahman i Adnan Muhić.

Obzirom da je za donošenje odluka prema Statutu Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine potrebna saglasnost 3/4 člana iz svake komponente, to znači da ova odluka neće biti usvojena, i da Rukometni savez BiH nema stava koji će uputiti prema Evropskoj rukometnoj federaciji.

Podsjetimo, jučer je Rukometni savez Republike Srpske donio odluku o okončanju prvenstva u prvim ligama ovog entitata. Za prvake su proglaženi RK Derventa i ŽRK Knežopoljka.

Izvor:Svijet Rukometa

About Post Author

admin

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Saopštenje za javnost RS FBiH
Next post Da li su klubovi u BiH za nastavak ili prekid Premijer lige…prosudite sami
Close