Read Time:50 Second

Povodom najnovijih dešavanja a vezanih za certificiranje igrača koji nastupaju u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, oglasili su se iz Rukometnog kluba Lokomotiva iz Brčkog, a njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

„Po kojim pravilnicima ili po čijem nalogu radi registraciona komisija Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine. Je li u Bosni i Hercegovini na sceni velika ili mala žaba?

Zastarjelost pravilnika i nepoštivanje propisa dovodi do neregularnosti prvenstva Bosne i Hercegovine. Slučajevi Šahdanović, Primorac, Mehinagić i Inić prijete da prerastu u skandal najširih razmjera, a ko će odgovarati za prvenstvo ako se ispostavi da nije regularno? Zašto rukovodstvo saveza nastavlja da “kažnjava” klubove, dok svoj nerad registraciona komisija krije iza UO saveza.

RK Lokomotiva će pokrenuti građansku parnicu protiv našeg igrača Milorada Inića a protiv registracione komisije i Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine pokrenut ćemo tužbu Evropskom sportskom Sudu.

Vrijeme je da odstupe ljudi koji 20 godina nisu promijenilo pravilnik te status igračima određuju prema svojim zaključcima sa kojima su samo oni upoznati!“

RK Lokomotiva Brčko
Izvor:svijet-rukometa

About Post Author

admin

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
shutterstock Previous post Novo uputstvo o kontrolisanju Februar 2020
Next post Vođenja zabilješki za kontrolu na utakmici za delegate/kontrolore
Close