Read Time:52 Second

Rukometaši Krivaje večeras su teže od očekivanog, u okviru 11. kola Prve lige FBiH grupa sjever, savladali ekipu ŠR Čelik Junior, rezultatom 24:30 (12:14).

Ovom pobjedom ekipa Krivaje osvojila je titulu jesenjeg prvaka te će zimsku pauzu prezimiti na prvoj poziciji prvenstvene tabele sa maksimalnim brojem osvojenih bodova.

Ekipa Čelik Juniora odlično se suprostavila favoriziranoj ekipi Krivaje, koja je tokom cijelog susreta bila u rezultatskoj prednosti.

Krivaja je tokom prvog dijela konstantno bila u prednosti, a na pauzu su gosti iz Zavidovića otišli sa samo dva gola prednosti 12:14.

Do sredine drugog dijela ekipa Čelik Juniora bila je ravnopravan protivnika gostima iz Zavidovića, da bi rukometaši Krivaje u finišu zaigrali nešto bolje. Prednost je polako rasla za na kraju solidnih plus šest 24:30.

Krivaju su do pobjede vodili Bojan Grujičić sa devet i Amar Amitović sa sedam postignutih pogodaka. Edin Sinanović je dodao pet.

Kod domaćina najefikasniji su bili Dragan Martinović i Muhamed Ajanović sa po pet postignutih pogodaka. Amar Kobilica je dodao četiri pogotka.
Izvor:Svijet Rukometa

About Post Author

admin

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Benjamin Burić produžio saradnju sa Flensburgom do 2024. godine
Next post Savez poslao prijave, ovo su nove EHF sudije iz Bosne i Hercegovine
Close