Read Time:57 Second

Benjamin Burić, golman rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, produžio je saradnju sa ekipom Flensburga do ljeta 2024. godine.

Čelnici aktuelnog prvaka Njemačke, u svojim redovima itekako žele zadržati trenutno jednog od najboljih golmana svijeta, te mu ponuđen ugovor na još četiri godine.

„Mi stvaramo tim za budućnost. Naravno to je moguće samo ako su svi uvjereni u ovaj projekat. Veoma sam sretan što je i Benjamin uvjeren u naš zajednički projekat. Ovo je nesumljivo jedan od najboljih golmana Bundeslige, a ujedno je i u najboljim godinama. Zajedno sa Bergerudom od čini idealni tim“ istakao je generalni direktor Flensburga Diesk Schmäschke.

Burić je u Flensburg stigao iz Wetzlara u ljeto 2018. godine, tada kao slobodan igrač, dok je u Wetzlar došao iz Gorenja. U svojoj ranijoj karijeri Burić je nastupao još i za RK Borac, RK Izviđač i RK Maglaj, gdje je i počeo svoju rukometnu karijeru.

„Jako sam sretan što ću u Flensburgu ostati još dugo vremena. Iako sam daleko od kuće, osjećam se jako ugodno ovdje na sjeveru i želim da sa ovom sjajnom ekipom osvojim još naslova“ istakao je Benjamin Burić nakon potpisivanje ugovora.
Izvor:Svijet rukometa

About Post Author

admin

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post U Zavidovićima se okupila Kadetska reprezentacije Bosne i Hercegovine
Next post Rukometaši Krivaje jesenji prvaci Prve lige FBiH sjever
Close